Monday, 14 September 2015

most depressing book ever

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ,

Hey ho guys I'm currently reading The Tailor's Girl by Fiona McIntosh, and I'm halfway in the book.
I have to say it is one of the most depressing book ever, the good kind of depressing. This book is set in the post World War I London, and a little bit of Europe as well. It follows the life of a man initially introduced as Jones who fought in the war and came back with memory loss. He met an amazing lady called Eden Valentine who is the daughter of a tailor. Man meets woman and the rest is history, but this history... is an emotional struggle for me. 

Taknak bagitahu panjang-panjang sebab harapnya boleh tulis review yang elok sikit lah untuk buku ni. Dah baca halfway rasa macam kena stop sekejap sebab nak rest emosi ni ha. Sebenarnya baru je habiskan satu essay pasal economy semalam dan rasa macam nak rest jap habiskan buku ni sebelum move on ke assignment seterusnya. Tapi emosi pulakk baca buku ni. 

I'll definitely cari lagi buku Fiona McIntosh sebab buku dia deals with issue yang betul macam feminism, family, love dan bukan benda yang main main la. McIntosh ni is an Australian author so just as I suspected memang buku dia tak ada jual kat main bookstores di Malaysia. Niatnya nak bawak balik buku ni dan jual la kat Malaysia hahahaha. Tapi satu copy jelah kan. Buku ni too good not to share to others! 

Nak sambung baca okay bye *where my coffee at?*


xoxo,
anisnad <3


No comments:

Post a Comment

Interaction from you guys makes me happy :)